ITALSKÉ TĚSTOVINY
Potřebné ingredience
200 g zelených těstovin
1 cibule
1 červená paprika
1 pórek
100 g slaniny
2 dl bílého vína
3 rajčata
150 g zakysané smetany
olej
oregáno
máta
mletý pepř
sůl
2 lžíce pažitky
1 lžíce květů sedmikrásky
Postup přípravy
Jemně nakrájenou cibuli, česnek, papriku, pórek a slaninu osmažíme na oleji, zalijeme vínem a vaříme pod pokličkou 15 minut.
Přidáme drobně krájená oloupaná rajčata bez jader, smetanu, okořeníme, osolíme, přidáme mátu a povaříme ještě asi 5 minut.
Vařené zeleninové těstoviny přelijeme na talířích omáčkou, posypeme pažitkou a květy sedmikrásek.
Přidáme drobně krájená oloupaná rajčata bez jader, smetanu, okořeníme, osolíme, přidáme mátu a povaříme ještě asi 5 minut.
Vařené zeleninové těstoviny přelijeme na talířích omáčkou, posypeme pažitkou a květy sedmikrásek.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé